Hvad er Kranio-Sakral terapi

Hvad er Kranio-Sakral terapi

Kranio-Sakral Terapi udspringer fra en osteopatisk (manuel-medicinsk) metode og blev først beskrevet af den amerikanske osteopat og læge William Sutherland omkring 1920. Det var W. Sutherland, der fik dokumenteret, at der er bevægelighed mellem kranieknoglerne også hos voksne. Op igennem det 20. århundrede arbejdede først Sutherland og siden hans elever videre med disse opdagelser og skabte teknikker, der blev en del af den osteopatiske behandlingsform.

 

Under Kranio-Sakral Terapien arbejders med knogler, membraner (hjernehinder), cerebrospinal væske (hjernevæske), muskler, bindevæv og organer og har hermed indflydelse på nerve-, hormon- og immunsystemet og har dermed en effekt på hele kroppen.

 

Kranio-sakral terapi bygger bl.a på en dyb og medfødt kropslig puls, kranierytmen, som kan regulere det autonome nervesystem. Denne puls arbejder dybt ind i krop og psyke, hvor lag af spænding og fastlåsthed ligger side om side med kroppens energi. I arbejdet rammer vi regulationen af nervesystemet og aktiverer kroppens egne ressourcer.

 

Kroppen består af celler og hver celle er en del af vores energisystem. Derfor kan al manuel terapi, herunder Kranio-Sakral Terapi, betegnes som arbejde med det enkelte menneskes energi og kroppens egne ressourcer.